BLOG

Hogyan segíti a bébitaxi a STEM tanulásban a gyerekeket?

2022.11.22 17:43

A játékidő szerepe a gyermek életében megerősíti a gyermekkori fejlődést azáltal, hogy erősíti a karaktert és az önbizalmat. Tökéletes példa erre a bébitaxi és az azzal történő játék, vagy bármilyen más ráülős autókkal való játék. Különösen a fiúkat vonzza minden, ami kerekes, még mielőtt betöltenék az egy évet. A lányok számára előnyös lehet némi gyengéd bátorítás, a játékautóval való játék pedig számos oktatási előnnyel jár.

A bébitaxi fejleszti a gyermek finommotorikus készségeit, amelyek olyan fizikai mozgások, mint az elérések, lökések, húzások, hajlítások, egyensúly és koordináció. Hogyan? Lehetővé teszi, hogy a gyerekek játék közben gyakorolhassák nagy- és finommotorikus készségeiket.

Alapvetően a gyerekek a dolgok mozgatása során tanulnak. Megfigyelik, hogyan gurulnak lassan vagy gyorsan a játékok, és megtanulják, hogyan kell elegendő nyomást kifejteni a bébitaxi irányának vagy sebességének befolyásolásához. Ez a korai lecke megtanítja a gyermeket saját erejének felismerésére. Egy bébitaxi tolókarral vagy egy ráülős autó erősítheti gyermekünk szociális, fizikai és érzelmi fejlődését is. Bébitaxiból pedig millió van a piacon, akarjunk akár Mercedes Benz márkájút vagy csupán pirosat, biztosan találunk olyat, amivel elégedettek leszünk mi is és a gyermek is.

Ha már hallottunk a STEM oktatásról, annak nagyon fontos oka van, hogy a STEM tanulás létfontosságú a gyermekkori fejlődéshez. A STEM-alapú játékokkal, például a játékautókkal való játékból a gyerekek sokat tanulnak a fizika és a tudomány működéséről. A STEM a tudományt, a technológiát, a mérnöki munkát és a matematikát jelenti. A játékautók ahelyett, hogy fegyelemként kényszerítenék ki őket, STEM-tanulási tapasztalatokat kínálnak olyan valós alkalmazásokkal, mint az autó sebessége és a gyorsabb haladáshoz kifejtett nyomás.

Ez egy kiváló példa arra, hogyan fejlesztik a játékok a gyermek tudatosságát és képességeit korai életkortól kezdve.

Mielőtt STEM-tanulási játékokat vásárolna, nézze meg a játékautókat és azt, hogy ezek hogyan tehetik lehetővé az ilyen típusú tanulást. A játékautók megtanítják a gyerekeket a mini versenyautóik rámpán való kilövésének pályájára. Megtanulják a távolságot, a sebességet, a gravitációt, a súlyt és még sok mást.

Persze a legtöbb játék fejleszti a gyerekek valamilyen készségét. A játékbaba például, főleg ha többen játszanak velük, akkor segíti a szocializációt, a kompromisszumkészséget. Persze a legtöbb barbie a kreatívitást is segíti, de a barbie babákon túl a megannyi más játékbaba, például a Bouncin babies is fejleszti a gyerekeket.

A kirakók segítenek a kitartás edzésében. A Schleich dinoszaurusz figurái pedig a gyerekek tudásvágyát tudják felébreszteni.