BLOG

5 fejlesztő játék Schleich bábukkal

2022.05.30 12:30

5 fejlesztő játék Schleich bábukkal

Amikor egy játékboltban vagyok, nem tudok elmenni a Schleich állatok mellett anélkül, hogy meg ne pillantanám. Mindig vannak új állatok, és néhányuk nagyon szép. Íme néhány mód, ahogyan Schleich állatokat használunk munkában és játékban.

Schleich játékok nélkül egyetlen játékbolt és egyetlen játszóház sem lehet igazán teljes. A Schleich lovak, dinók és egyéb állatfigurák gyönyörű részletességgel kidolgozott játékok, amik a gyerekszoba díszei is lehetnek. Néha felnőttként nem tudunk elég rugalmasan hozzáállni a gyerekek világához, így gyakran kételkedünk, hogy vajon miket lehet játszani egy rakás Schleich bábuval.

1. Lábnyomok a játéktésztában. Használjunk olyan állatot, amelyet a gyermek ismer, hogy lábnyomokat készítsünk a játéktésztában. Nézzük meg, hogy a gyermek ki tudja-e találni, melyik állat alkotta a lábnyomokat. A gyerekeket érdekelheti a szabad játék - pl. lábnyomok készítése különböző állatokkal.

2. Állatok felhasználása kontinens tanulmányozására. A Schleich állatai arra is kiválóak lehetnek, hogy élőhelyeik szerint csoportosítsa a kicsi az állatokat.

3. Állatok felhasználása modellezési alapként is szolgálhat. A Schleich játékok felhasználásával agyagmodelleket is lehet készíteni, hogy a gyerekek el tudják képzelni a különbségeket egyes állatok között, bálna vs cápa, zebra vs ló, ha kézzel tapintva, saját maguk jönnek erre rá, sokkal fontosabb felfedezésre jöhetnek rá.

4. Állatok gyűjteménye állatkísérletekhez. Amikor egy gyermek szenvedélyesen rajong egy állatért, a Schleich-modellek nagyszerű módja annak, hogy elősegítsék a tanulást ezen a területen. Lovak, kutyák, madarak gyűjteménye… bárhová is viszi őket a gyermek érdeklődése. Ez is egy nagyszerű módja az állatfajták tanításának. Sőt a különböző szetteknek hála akár mélyebben is el tudunk mélyülni az állatokhoz kapcsolódó környezeti elemzésekben is, például a lovak esetén nemcsak bábuk, de Schleich lovarda is rendelkezésre áll, hogy az állatok környezetét is elkezdjék megérteni a kicsikék.

5. Állatok párosítása kártyákkal. Ez egy fantasztikus lehetőség egy egészen kicsi gyermek számára, hogy megfelelő agymunkát végezzen. Vannak olyan kártyák, amelyeket meg lehet vásárolni, és néhányat online is találunk, amelyek állatokhoz illeszthetők. Ezt nyelvi munkaként is használhatjuk - nevezzük el az állatot, ahogy a gyerek a párosítást végzi.