Heti SZUPERAKCIÓÓÓ!

BLOG

A Jégvarázs világ sikerének titka

2023.04.04 19:49

A Jégvarázs meséje azóta vált igazi kultikus gyerek történetté, mióta 2013-ban a Disney világszerte bemutatta. A mesét számtalan alkalommal láthattuk már a nagyvásznon, de az elmúlt években Jégvarázs játékok különböző formájában is visszaköszönt a boltok polcairól. Beszéljünk akár a Schleich játék különböző figuráiról, Lego szettekről vagy társasjátékokról, szinte biztosan találunk Jégvarázshoz kapcsolódó kiadást.

De vajon mi teszi ennyire vonzóvá ezt az animációs mesét a gyermekek számára? Talán az egyik oka, hogy a főszereplők olyan karakterek, akikkel a fiatalok könnyen azonosulhatnak, a történet pedig egy varázslatos, izgalmas birodalomba repíti őket.

A Jégvarázs világa inspirálta a különböző játékgyártókat is, hogy létrehozzák a meséhez kapcsolódó játékokat. A Lego Minecraft és a Schleich játékok hasonlóan népszerűek a gyermekek körében, mert a játék során a gyerekek beleélhetik magukat különböző karakterekbe, és saját kreativitásukkal új történeteket alkothatnak.

Azok a gyerekek, akik a dinoszaurusz lények világát kedvelik, örülnek a különféle Jégvarázs játékoknak, amelyekben megjelennek a történetből ismert szörnyek. Az ügyességi játékok és puzzle-k is számos lehetőséget kínálnak arra, hogy a gyermekek átélhessék az izgalmas Jégvarázs kalandokat.

A Lego játékok is népszerűek a gyermekek körében, és a Jégvarázs meséje meg is ihlette a Lego készítőit. A legnépszerűbb Lego Jégvarázs szett az "Elsa jégpalotája" készlet, amely a történet egyik ikonikus jelenetét jeleníti meg, amikor Elsa meglátogatja a varázslatos palotát, amelyet jégből és hóból épített. A készlet lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek valósághűen megépítsék az elképesztően részletes jégpalotát és megtapasztalják az építés örömét. A készlet tartalmazza Elsát és Annát, a testvérét, valamint Olaf hóemebert is, így a gyerekek a meséből ismert karakterekkel is játszhatnak.

A Jégvarázs meséjének népszerűsége nem csupán annak köszönhető, hogy egy varázslatos történetet mesél el, hanem annak is, hogy számos lehetőséget kínál a gyerekek számára, hogy kreativitásukat kifejezzék a történet végiggondolásában. A Jégvarázs játékok, Lego Minecraft, Schleich és Lego szettjei mind olyan játékok, amelyek segítségével a gyermekek elmerülhetnek a mesében, és saját történeteket találhatnak ki.

Korábbi bejegyzések: