BLOG

Mit válasszunk pandémia idején a játékbolt polcairól?

2022.04.10 18:12

Mit válasszunk pandémia idején a játékbolt polcairól?

A pandémia kezdete óta, az online oktatás bevezetésével egyre többször kellett otthon maradni a gyerekeknek és természetesen egyre nehezebb őket lekötni. A különböző játékbolt kínálatok évről évre cserélődnek és attól függően, hogy milyen korosztálynak keresünk játékot, sokféle lehetőség tárul a szülők elé, kezdve a mindig megújuló Playmobil modellektől, mint például Playmobil ház, a bébitaxi játékokon keresztül egészen a társasjátékokig, tényleg minden megtalálható egy nagyobb játékbolt polcain.

Érdemes végiggondolni előre, hogy mi a célunk egy adott játék megvásárlásával, ha az egész családnak akarunk valami izgalmas játékot venni a karantén idejére, akkor egy szuper családi társasjáték megvétele javasolt. Persze a társasjátékoknál további kérdések merülnek fel, hiszen el kell dönteni, például hogy milyen játékidejű játékot válasszunk, vehetünk villámgyors játékokat, melyek játékideje 15 perc alatt van, vásárolhatunk pörgősebb játékokat, amikkel 15-30 perc alatt végzünk, de kipróbálhatunk hosszú (30-90 perc) és extra hosszú (90 perc feletti) játékokat is. A társasok típusa is többféle lehet, a családi játékokon túl játszhatunk még kártyajátékokat, party játékokat (amiket általában baráti összejöveteleken szokás játszani) és haladóbb, szituációs jellegű játékokat is.

A család kisebb tagjai számára érdekes lehet valamilyen készségfejlesztő játék, például a gyöngyfűző készlet tipikusan olyan játék, ami fejleszti a kisebbek kézügyességét és hagyja kiélni kreativitásukat és alkotásvágyukat.

Szintén jól használhatóak a készségfejlesztésre a kirakók, attól függően, hogy kezdők vagy haladók vagyunk a játékban találhatunk kisebb vagy nagyobb kirakókat, kevesebb vagy több elemmel. Ha valaki csak most ismerkedik a kirakókkal, akkor neki mindenképp javasolt kevesebb darabos kirakóval kezdeni, viszont ha már játszunk egy ideje kirakókkal, akkor igyekezzünk mindig megfelelő kihívást jelentő darabszámú kirakókat kiválasztani. A legtöbb játékbolt egészen kevés darabszámú kirakótól, a legbonyolultabbakig tart a kínálatukban játékokat.

A játékok örök kedvence sem maradhat ki természetesen a felsorolásból: a Lego. A legkisebbeknek ott vannak a Duplo darabok, míg az idősebbek bonyolultabb formákat és alakzatokat is megpróbálhatnak kirakni. Bármi mellett is döntünk, a lényeg hogy azok, akiknek vásároljuk örömüket leljék bennük.