BLOG

A játékbolt, ami karácsonykor is jó választás

2022.01.18 22:32

A játékbolt, ami karácsonykor is jó választás

A karácsonyi időszakban a játékbolt az egyik olyan bolt, amit gyakran látogatnak a szülők. A magyar gyerekek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nemcsak a Jézuska hoz ajándékot karácsonykor, de a Télapó is Mikuláskor, így a játékbolt már december elejétől egy stabil ponttá válik a szülők életében.

A játékbolt, ami karácsonykor is jó választás

A tavalyi év egyik jelentős újdonsága volt, hogy a Covid miatt a kereslet egy része a játékok esetében is átvándorolt az e-kereskedelembe és online került megrendelésre a bébitaxi és a playmobil ház is. Átlagosan 7000 forint körüli összeget hagynak ott a magyarok a játékbolt kasszájánál, ami 20 százalékkal magasabb a tavalyi értékhez képest. A megnövekedett kosárértéket nemcsak a megnövekedett vásárlási kedv magyarázhatja, hanem ami az okostelefonoknál a chip hiány, az a játékoknál a konténerhiány. Előfordulhat, hogy nem érnek az országba időbe a játékokat szállító kontérek, ezért nem lesznek elérhetőek egyes játékok. Azért, hogy mindenképp olyan playmobil kerüljön a fa alá idén karácsonykor, ami a kívánságlistára került, érdemes minél hamarabb szétnézni a legközelebb található játékbolt kínálatában, hiszen ha időben kezdünk el válogatni, nagyobb eséllyel tudják megrendelni az épp készlethiányos termékeket is.

A nagyobb játékboltok már mind készülnek az ünnepekre, korosztálytól függően más és más játékok a legnépszerűbbek. A legkisebbeknek gyakran visznek gyurmákat, kifestőt, Lego-t vagy playmobilt, míg az idősebb korosztály sokszor kap társas- és kreatív játékokat is.

A karácsonyi játékok kiválasztásánál fontos lehet az is, hogy segítse a gyerekeket a fejlődésben, így például ha a gyerek pénzügyi tudatosságának a növelése a cél, akkor jó ajándék lehet egy malacpersely, abakusz, vagy akár egy pénztárca. Ha a mozgásra ösztönzés az elérni kívánt cél, akkor egy ugrókötéllel vagy egy hullahopp karikával nem lehet mellényúlni.

De ha bonyolultabb feladványok, kirakók összerakása az álom esemény karácsonykor, akkor a Lego többféle kollekciója is alkalmas lehet erre (Technic, City, Star Wars).

Egy biztos, a játékboltok készen állnak a karácsonyi rohamra, viszont jobb minél hamarabb beszerezni az ajándékokat, amik a fa alá kerülnek.