BLOG

Egy játékbolt, amely fel tudja dobni a gyerek korosztályokat

2021.09.30 18:38

Egy játékbolt, amely fel tudja dobni a gyerek korosztályokat

Akinek van gyermeke, tudja, hogy néha néhány hónap is egészen nagy különbséget jelent az életkorban: egy fél éves ellátása (és játékai) sokszor egészen különböznek egy 1 éveséitől. Persze egy 8, 5 és egy 9 éves között a különbség nem ilyen markáns, de kijelenthetjük, hogy ekkor is nagyon sokat számíthat egy (felnőtt szemmel) nagyon rövid életkor-különbség is. Egy jó játékbolt segítséget nyújt ahhoz, hogy átláthassuk az életkorváltozásokat és megadja az információt ahhoz, hogy a legjobb döntéseket hozhassuk meg a játékvásárlás folyamata során.

Egy játékbolt, amely fel tudja dobni a gyerek korosztályokat

Egy játékbolt, amely fel tudja dobni a gyerek korosztályokat

Nemcsak a játékok dobozán felírt "ajánlott életkor" azonban az, ami alapján dönteni kell, hogy milyen játékot választunk akár saját gyerekünknek, akár ismerősnek. Vegyük például a Morzsa játékbolt választékában megtalálható bébitaxi nevű játékot (a cikk megírásának a pillanatában 13 különböző típus és 2 kiegészítő van raktáron): ez lehet egyben járássegítő és akár hintaszék is, de alapvetően egy nagy, műanyag autó (esetleg póniló, robogó, traktor, markoló), amelyre a gyerek rá tud ülni és a lábával tudja hajtani. Lesz olyan 1, 5 éves gyerek, aki ezt imádni fogja, de lesz olyan, akinek ez még semmiképp nem lesz jó. Persze elő lehet venni ezt a játékot fél évvel később is. De mégis nagy élmény, ha rögtön "működik" és passzol a gyerekhez. És lesznek olyan 3 évesek, akik ezt imádni fogják, míg mások már valódi biciklin is képesek bringázni ebben az életkorban. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy milyen típusú játék igazán jó a gyerkőcnek, kérdezzünk rá: akár az ismerős szülőnél, akár magánál a gyereknél, ha találkozunk vele.

Vagy vegyük például a Playmobil ház típusokat: lehet gondolkodni egy hatalmas ajándékban, amely ékkő lesz a gyerek gyűjteményében: a Playmobil 70205 Óriás babaház felejthetetlen ajándék. De a Playmobil világban az ajándékozott gyerek személyétől függően érdemes lehet egy kórházat, nagy farmot, modern lakóházat, Scooby-doo kísértetházat, mediterrán villát, berendezett karácsonyi házat, faházat, állathotelt, bevásárlóközpontot is vásárolni. Vagy ha a ház tematikát magunk mögött hagyjuk, létezik nagyon jól felépített Playmobil középkori világ, rendőrség, tűzoltóság vagy éppen víz alatti motorral felszerelt hajók is.

Amikor a megfelelő játékot keressük, fontos, hogy egy olyan játékbolt legyen a választottunk, ahol a többféle korosztálynak többféle játéktípus érhető el.