BLOG

Pókember maszkjától John Deere traktorig - Marvel birodalmától a mérnöki játékokig

2024.06.13 14:09

Igen, a fenti spektrumot a Lego fedi le. Mai bejegyzésünkben bepillantást nyerünk a híres építőjáték két népszerű, de igen eltérő világába. A Lego Marvel és a Lego Technic témák egyaránt hagyományos építőjátékok és relikviaként összeszerelhető és gyűjthető modellek. Nehéz eldönteni, hogy kinek tervezték a készleteket, hiszen egyszerre jelentik a célközönséget gyerekek és felnőttek - talán éppen ez teszi őket annyira izgalmassá. Kezdődhet a játék.

A Lego Marvel lehetővé teszi, hogy legendás szereplők bőrébe bújva legyőzzük a főgonoszt és megmentsük a világot az aktuális pusztulástól. A szuperhősős játékok egyaránt ajánlhatók fiuknak, lányoknak, férfiaknak és nőknek. Ahogyan kortalan a rajongás a Marvel-szereplők iránt, úgy lehet az Lego verziójukhoz is. A téma készletei között sok kifejezetten a játék örömére készült, kisebb készletek, amiben egy-egy szuperhős és kiegészítője kap helyt. Pókember megjelenhet a Lego City házai között és segítséget nyújthat a gonosztevők ártatlan áldozatainak. Ugyanakkor a téma jellegéből adódóan gyűjtői darabok is kaphatóak. Amerika kapitányának pajzsa vagy Pókember maszkja inkább egy játékszoba féltve őrzött dísze lehet mint sem a napi játék eleme.

A Technic az egyik legrégebbi témája a gyárnak. A kezdetektől az idősebb és mérnöki érdeklődéssel megáldott gyereke és játékos felnőttek alkották a célcsoportot. A termékcsoport készletei döntően részleteiben is működőképes gépek. Miközben egy-egy híresebb versenyautó vagy motor alkotja minden készlet témáját, lényegében bármiből bármi összerakható. A Technic egyedi világa még a Legon belül is külön univerzumot jelent. A kreativitás itt nem az épített világ köré képzelt történetben és környezetben jelenik meg, hanem a megvalósításban fejeződik ki: át tudom építeni a markolót versenyautóvá úgy, hogy a kormánya is működjön? Képes leszek olyan targoncát építeni, ami nem bukik orra, ha valamit a magasba emel? A válaszok pedig ott lapulnak minden készletben és a velük töltött megannyi játékos órában.

Korábbi bejegyzések: