BLOG

Lego Duplo kiegészítők a kreatív élményért

2024.06.25 22:02

A Lego Duplo a hagyományos készletekhez képest nagyobb építőkockákkal rendelkezik, így azt már a 18 hónaposnál idősebb gyerekek is használhatják. A Duplo nem csak élénk színeivel, hanem érdekes és változatos témáival vált a legkisebb legozók kedvencévé. A gyerekek miközben játszanak fejlesztik kreativitásukat és finommotoros képességeiket is. A Lego és így a Duplo készletek egyik legnagyobb előnye, hogy a készletek kombinálhatóak egymással, így teljesen új ötletek és elképzelések is megvalósíthatóvá válnak a játék során.

A Lego Duplo kiegészítők olyan készletek, amik nem egy konkrét témát, egy épületet vagy ismert mese eszközeit és hőseit tartalmazzák, hanem előbbiek bővítésére használhatók. Nézzünk néhány tipikus készletet, ami önmagában valószínűleg kevés egy önfeledt játékhoz, ugyanakkor új lehetőségekkel bővíti a már meglévő készletek felhasználását.

A Lego Duplo kreatív állatok egy 175 darabos készlet, ami számtalan módon kombinálható. Az elemek színesek és az állatvilág témakörében mozognak. A nagy készlet ára 30 ezer forint körül alakul, de egyes állatok külön-külön is megvásárolhatóak néhány ezer forintért. A Lego Duplo Szívdoboz színes alapelemeket tartalmaz, amikből babaház éppúgy építhető mint rakéta.

Ugyan ma már a Lego készletek úgy készülnek, hogy ne feltétlenül legyen szükség alaplapokra, amikre felállíthatóak az építmények, kiegészítőként továbbra is kaphatóak. A Duplo esetében ez a zöld, fűre emlékeztető lapot jelenti. A vonatos témák elengedhetetlen kiegészítője a sínpálya hosszát sokszorozhatja meg. Kedves kiegészítők lehetnek a különböző méretű és formájú kockatartó dobozok is.

Miként minden Lego készlet, úgy a Duplo is közel bármeddig bővíthető, így néhány kedves témájú szettet követően bátran válasszunk olyan kiegészítőket is, amik önmagukban kevésbé látványosak. Ezek a készletek a gyerekek kezében és fantáziájuk által válnak fantasztikus elemekké. Minél több és több kiegészítőt tudnak felhasználni az építés során, annál jobban tágul elképzelt kreatív univerzumuk is.

Korábbi bejegyzések: