BLOG

Fantáziában épülő dinovilág: Lego Jurassic World

2024.07.12 22:17

A Lego Jurassic World témája eredetileg a Jurassic Parc filmjére épülő készleteket tartalmazta, de ezen már már túlnőtt és a Lego általános dínós témájává vált. A filmben szereplő hősök, színhelyek, épületek és vagány járgányok természetesen a készletekben is megtalálhatóak, de azok a fiuk és lányok is maximálisan élvezni fogják a játékot, akik soha nem látták az eredeti filmet. Élethű dinoszauruszok és egy-egy különleges küldetés kellékei kerülnek a készletek dobozaiba. A Lego Jurassic World készletek mindenféle alakú és méretű dinoszauruszokat tartalmaznak a triceratopsztól kezdve a velociraptoron át a T-rexig. Az ifjú paleontológusok akár múzeumot is életre hívhatnak a különböző maradványok és csontvázak felhasználásával.

A Lego Jurassic World sorozat négy évesnél idősebb gyerekeknek (és felnőtteknek) ajánlott. A készletek jellemzően néhány tízezer forintba kerülnek, de ez az ár biztosan tartalmaz legalább egy nagyobb dinót is. Fontos azonban megemlíteni, hogy nem csak ebben a témában találkozhatunk dinoszauruszokkal. Kedves béni dino óvoda már a Lego Duplo sorozatban is megjelenik, míg a Lego Creator témacsalád Hatalmas dinó készlete rögtön három őslény megépítését teszi lehetővé: a félelmetes T-Rex mellett megalkothatunk triceratopsot vagy egy pterodactylt.

Legozni nem csak szórakoztató, hanem rendkívül hasznos is. A Lego készletek sokszínűsége lehetőséget ad a gyerekeknek arra, hogy saját történeteket és világokat alkossanak, ezzel is fejlesztve a fantáziájukat. Az építőjátékokkal való játék fejleszti a gyerekek kreativitását és problémamegoldó képességét. Fejlődik térbeli gondolkodásuk és javulnak finommotoros készségeik, amik a kézírás tanulása és más precíziós tevékenységek során is előnyt jelentenek. A Lego alkalmas egyéni játékra, de a közösen történő alkotásra is, így az együttműködés, a csapatban gondolkodás, a türelem és a kommunikációs készségek fejlesztésére is alkalmas. A legozas sok felnőtt számára is stresszoldó kikapcsolódás, miközben gyakran nosztalgikus érzeteket is kelt.

Korábbi bejegyzések: