Húsvéti SZUPERAKCIÓÓÓ!

BLOG

Fenntarthatóak-e a Playmobil játékok?

2022.11.22 17:04

Fenntarthatóak-e a Playmobil játékok?

A Playmobil 2022-es termékismertetői azt tükrözik, hogy a vállalat már most is igyekszik fenntarthatóan működni. A Playmobil piacra dobta a „Fedezd fel a bolygót új témáját, amely idén indul egy kiterjedt, újonnan kifejlesztett termékpalettával, átlagosan 80 százalékban fenntartható anyagokból áll, beleértve a régi beszolgáltatott termékek utáni újrahasznosított anyagokat és a bioalapú műanyagokat. A márka a játékok világában is hű marad örökségéhez és hírnevéhez: a „Fedezd fel a bolygót a Playmobil bevált minőségét kínálja, amelyet a vásárlók ismernek és szeretnek, és mint a vállalat összes terméke, rendkívül tartósak.

A polcokra kerülő színes játékvilág arra hívja a gyerekeket, hogy felfedezzék, milyen érzés felnőni egy olyan világban, ahol az állatokat és a természetet megbecsülik és védik. Szórakoztató és játékos formában fontos ismereteket ad, és lehetővé teszi, hogy a gyerekek otthon fedezzenek fel egy részletes, egzotikus állatvilágot. A gyerekek játszhatnak, megismerhetik plusz össze is gyűjthetik a Playmobil különféle ember- és állatfiguráit a világ minden tájáról, felfedezhetik például az amazóniai esőerdőt, amely létfontosságú az ökoszisztéma számára. A csomagolás közel 100 százalékban újrahasznosított kartonból készült, az építési útmutató pedig újrahasznosított papírra van nyomtatva. A szett megrendelhető a Playmobil webáruház honlapjáról.

Nem a Playmobil az egyetlen gyártó, ami nagyobb hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra. A Mattel a "Barbie szereti az óceánt" játékbaba kollekció három babát, egy strandkunyhós játékkészletet és egy kezdőjátékkészletet tartalmaz.

A játékgyártó cég együttműködik egy műanyag-újrahasznosító céggel, amely a műanyag termékek nagy újrahasznosítója és az alapanyag felhasználásukkal megpróbálják csökkenteni a keletkező hulladékot. Mindennapi életünk egyre több területén jelentkező környezeti tudatosság természetesen a játékipart sem kerülte el, és a legtöbb gyártó igyekszik valamilyen kreatív megoldással előrukkolni, hogy fel tudják venni a versenyt a fenntarthatósági versenyben.