Húsvéti SZUPERAKCIÓÓÓ!

BLOG

Mik a legmenőbb Lego szettek 2022-ben?

2022.05.30 12:28

Mik a legmenőbb Lego szettek 2022-ben?

Nem könnyű távol tartani a gyerekeket a képernyőktől, de úgy tűnik, hogy a Lego vonzereje még ma is képes erre. Az időtlen dán tégla, amely továbbra is a világ egyik legkelendőbb játéka, ösztönzi a gyerekek képzelőerejét és koncentrációját, segíti a finommotorikát, és még az utasítások pontos követésére is megtanítja őket.

Míg a szülők szeretik azt a tényt, hogy a Lego lehetővé teszi a gyermekek türelmének fejlesztését, és megmutatja nekik, hogy mennyire értékes, ha a végsőkig kitartanak egy feladat mellett, a gyerekek maguk is szeretik a készletek széles választékát, amelyekbe beleakadhatnak. Akár a Harry Potter megszállottjai, akár a Frozen rajongói a gyerekek, garantáltan lesz egy készlet, amely felkelti majd az érdeklődésüket.

A kicsik imádni fogják a nagyobb Duplo blokkokkal való építkezést, a nagyobb gyerekek pedig előnyben részesíthetik azokat a készleteket, amelyekkel lehet játszani, vagy amelyek mozgatható részekkel rendelkeznek, hogy az építés befejezése után is folytatódjon a móka.

A Lego a szülők számára is ideális, hogy csatlakozzanak a szórakozáshoz, és segítsenek az építési folyamatban (természetesen ha gyermeke engedi), így egyes modellek családi társasjáték funkciót is betölthetnek.

Bár csábító, hogy azonnal belevágjunk egy nagy készletbe, érdemes inkább kicsiben kezdeni, és vásárolni egy olcsóbb Lego modellt, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy gyerekünk tényleg le tudja magát kötni a Lego mellett legalább úgy, mint egy Barbie vagy autó mellett. De mik is napjaink legnépszerűbb Lego játékai?

1. Lego mozaik készítő

Egyes Lego üzletek körülbelül öt éve kínálnak mozaikkészítő szolgáltatást az igazolványkép-stílusú bódé használatával. Mostantól a Lego webhelyén is elérhető, és egyszerűen használható. Először fel kell tölteni egy fotót magunkról, kedvencünkről vagy a készlet címzettjéről, majd a Lego pillanatok alatt pixeles nyomatot készít a felvételről, hogy útmutatóul szolgáljon az építéshez. Ez kinyomtatható vagy egyszerűen követhető közvetlenül a képernyőről, ami hasznos, amikor nagyítani kell a részleteket. Ezután egy több mint 4000 apró négyzet alakú tányérból és egy alaplapból álló általános készletet küldenek a kép Lego változatának elkészítéséhez anélkül, hogy bármilyen írásos utasításra lenne szükség.

2. Lego Disney Anna és Elsa Frozen csodaországa

A fagyos fanatikusok mindent szeretnek, ami Annával és Elzával kapcsolatos, így ez készlet is egy nagyszerű játék nekik, amely a kezdeti rajongáson túl is kitart. Könnyen megépíthető négy éven felüli gyerekeknek, három kisebb építmény a jégvár mellett, így a gyerekeknek nem kell sokáig koncentrálniuk az egyes alkotásokra. Vannak még Anna, Elsa és Olaf figurák, valamint három Snowgie Lego figura.

3. Lego Roxfort pillanatvédelmi osztály

Ezek a hordozható játékkészletek úgy néznek ki, mint a téglából épített varázskönyvek, de játékra nyílnak. Mindent el lehet rejteni a könyvben, amikor gyermeke valami másra vágyik. Minden pillanat egy másik Harry Potter-tanterem, és mindez együtt játszható. A védelmi osztály az egyik legújabb eladó készlet, és lehetővé teszi a minimágusok számára, hogy újra eljátsszák a varázslat leckét Mad-Eye Moody professzorral. 257 darab van benne, plusz három minifigura Moody, Hermione Granger és Neville Longbottom, valamint számos kiegészítő, mint például bájitalpalackok, tábla, íróasztal és székek. Egyes elemek, köztük a polcok és a kandalló, be vannak építve az egyszerű játékhoz.