Heti SZUPERAKCIÓÓÓ!

BLOG

A pixelek Lego világa - kokcafejű állatok és emberek a Minecraft sorozatban

2023.12.19 16:09

A Minecraft virtuális világa annak kreatív játszhatósága és egyszerű, letisztult és teljesen szögletes megjelenése szinte a kezdetektől felidézte a legózás élményét. Kockákat bányászni és azokból építkezni. Ahogyan könnyen rá lehetett kattani a Minecraftra némi legózás után, ez fordítva is adott: a virtuális kalandok után a fantázia új távlatokat nyit, amikor a Lego Minecraft figuráit vehetjük a kezünkbe.

A Lego pontosan ugyanazt a végtelen mennyiségű lehetőséget kínálja, mint amit a Minecraft tudott. Mindig újra és újra felépíthetjük különböző adottságokkal rendelkező világunkat, amit aztán szabadon átalakíthatunk. A közös játék pedig nem távoli számítógépekkel valósul meg, hanem a szőnyegen együtt ülve.

A Lego Minecraft figurák, az állatok és emberek egyaránt élethűen jelenítik meg a számítógépes világ pixeles képeit. A szettek egyszerűek, alapelemekből épülnek fel, ezzel is növelve a variálhatóságot. Miközben a készlet alapvetően kompatibilis a hagyományos Lego elemekkel, eközben teljesen egyedi is megjelenése. A szettek témája pont annyira változatos, mint amennyire az eredeti játék. A legkülönbözőbb helyszínek (mocsaras erdő, lombház, Creeper-barlang, gyakorlótér, malac háza, kalózhajó) érhetőek el. Minden a számítógépes világra emlékeztet a moboktól a spéci vizes felvonókig. Természetesen Alex és Steve is megjelenik a népszerű környezetekben.

A hagyományos játék mellett a sorozat alkalmas fizikai dísznek is. Olyan nagyobb gyerekek (vagy felnőttek) is örülnek egy felépíthető Minecraft helyszínnek, akik alapvetően továbbra is számítógépen fognak játszani (vagy játszottak). A sorozat legkisebb elemei néhány ezer forinttól indulnak, amik remek kiegészítő ajándékok vagy apró, jópofa kedvességek lehetnek. Egy komolyabb szett ára már magasabb, akár 30 és 50 ezer forint között is alakulhat. A legjobb ajánlatokat jellemzően webáruházakban találjuk, amik eleve szélesebb választékkal tudnak dolgozni, mint a hagyományos boltok.

A Lego Minecraft 6 éves kortól ajánlott. Minden szett mellé összeszerelési útmutató is tartozik.

Korábbi bejegyzések: