Heti SZUPERAKCIÓÓÓ!

BLOG

A Lego Serious Play módszer lényege

2023.06.06 15:43

A LEGO játékok már régóta a gyerekek és a felnőttek kedvencei között szerepelnek, de nem mindenki tudja, hogy ezeket a játékokat nem csak szórakozásra használhatjuk. A LEGO ugyanis kifejlesztett egy olyan módszert, amelyet szervezetek és csoportok problémamegoldására és döntéshozatalának támogatására lehet használni. Ez a módszer a LEGO Serious Play.

A LEGO Serious Play során a résztvevők építőkockákat használnak arra, hogy kifejezzék a gondolataikat és az érzéseiket. Az építőkockák használatával a résztvevők a problémára koncentrálhatnak, és vizualizálhatják azt a játék révén. Ez segít a résztvevőknek abban, hogy jobban megértsék a problémát, és megalkossák a saját megoldásaikat.

A LEGO Serious Play különösen hatékony lehet a LEGO rajongói számára, akik például a Lego Star Wars vagy a Lego Duplo játékokon nőttek fel. Az építőkockák használata lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy építsenek valami újat, amelyet a problémájukkal kapcsolatban gondolnak. Például, ha egy Star Wars rajongó csoport szeretne megoldani egy stratégiai problémát, a LEGO Serious Play segítségével a csoport tagjai Star Wars szereplőként építhetnek hajókat és épületeket, szimulálhatják a problémáikat és egy másik környezetben találhatnak rájuk megoldásokat.

Az építőkockák nemcsak a gondolatok vizualizálásában segítenek, hanem lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy kreatívan gondolkodjanak és új ötletek jussanak az eszükbe. A játék és a kreativitás segíthet a résztvevőknek abban, hogy olyan megoldásokat találjanak, amelyeket más módon nem sikerült volna kitalálni.

Összességében a LEGO Serious Play egy hatékony és kreatív módszer a problémamegoldásra és döntéshozatalra. A játék és az építőkockák használata lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy új nézőpontból tekintsenek a problémáikra és kreatív ötletek áramoljanak a csapaton belül. Ha LEGO rajongónk vagyunk és szeretnénk kipróbálni a LEGO Serious Play módszerét, építsük meg a kedvenc Star Wars szereplőinket, hajóinkat vagy épületeinket és kezdjük el vizualizálni a problémákat a LEGO kockák segítségével.

A LEGO Serious Play módszere nemcsak a szervezetek és csoportok számára hasznos, hanem az egyének számára is. A módszer segít abban, hogy a felhasználók jobban megértsék saját gondolataikat és érzéseiket, és segít a személyes fejlődésben is.

Korábbi bejegyzések: